Vehicle Frustrations

Discuss Vehicle Modding Here

Moderators: Q-dad~TAG, EXP STAFF, Moderator

Vehicle Frustrations

Postby Ziprock » 12-02-2006 09:48 PM

Ive been trying to get a functioning vehicle into dfx. I asked LOA a while back, if he had any old models i could use to go from. He sent me this:

http://www.rarhost.com/download-bds6co.html

It did not come with what to put into the items.def, so i improvised. Copying the motorcycle info. Just changing the name of the .3di/graphic and the ID. (i did this with the atv and buggy also.) Anyways, When i get the model into the game i cannot attatch to it. I see the attach points and when i attempt to drive the vehicle i am instantly kicked off of it. (when i try to attach i hear the vehicle start-up noise)

Here are the naming conventions used in the model:

01 01
02 0
03 0
04 0
04 1
04 2
05 0
_01 center
_02 center
_03 center
_04 center
_05 center
UPG01 ctrlx02
UPG01 sitex02A
UPS1 FX00
~01 a
~01 b
~01 c
~01 d




Here is the items.def part i improvised with:

begin "loa cart"
id 101091
sid lcar
type vehicle
graphic lcar

attrib: AIData noscar neutral PlayerControl exp1 forceasset DynamicShadow
shadow shadow1.tga 3.5 5.4 0.0 0.0
hp 1500
armor 10 10
criticalhp 500
criticaldrain 15
score 50
radarsig 500
ai_function cveh
render_function cveh
move_function cbike
turn_rate 90
turn_rate2 10
acceleration 25
deceleration 70
slip_speed 0
player_speed 96
slip_slope 50
max_slope 60
spring 1
spring_comp 15
shock 1
mass 1
minai 1
physics 1
lean 30
lean_velocity 40
torque 9
particlefx Effect_whiteExhaust FX00
particlefxw2 fx_cycle_dust_01p FX01 fx_cdust_01p_SN
particlefxs fx_cycle_dust_01 FX01 fx_cdust_01_SN
husk Dcycle2X
husk_sub_part_types 01_HULL 02_CHUNK_M 03_WHEEL 04_WHEEL 05_CHUNK_M 06_CHUNK_M 07_CHUNK_M 08_CHUNK_M 09_CHUNK_M 10_CHUNK_M 11_CHUNK_M 12_CHUNK_M
default_aip d_buggy
unit_type 12
particledeath fx_cycle_gen_exp
particleh2odeath Effect_H2OVeExp
particlefinale fx_cycle_land
particleother Effect_SmkNStemNP

sound_profile SP_DirtBike
end
<img>
Currently building my own mod. Expect quality and attention to detail!
User avatar
Ziprock
Part-Time Modder
 
Posts: 325
Joined: 02-18-2006 09:54 AM

Postby PyscoFalc » 12-03-2006 05:01 AM

You need collsions round the control point so you can get it to work
User avatar
PyscoFalc
NO i'm not a chav
 
Posts: 754
Joined: 04-03-2005 04:24 AM

Postby Ziprock » 12-03-2006 09:33 PM

now i can attatch, thanks :D


but the wheels still won't animate :mad:
<img>
Currently building my own mod. Expect quality and attention to detail!
User avatar
Ziprock
Part-Time Modder
 
Posts: 325
Joined: 02-18-2006 09:54 AM

Postby Ziprock » 12-05-2006 07:51 PM

Well, at first my vehicle was sinking into the terrain at random spots. Thanks to SpongeBob and some collision box's I was able to get the vehicle working perfectly.

Now, the vehicle was working perfect except for the animations. For anyone that wants to make anything animate, i have attached this image.
Image
Check off that box on the converter if your working with animations. After checking that box, my vehicle worked perfectly. Attatch points and all. Special thanks to LOA for telling me that it should be checked :cool:
<img>
Currently building my own mod. Expect quality and attention to detail!
User avatar
Ziprock
Part-Time Modder
 
Posts: 325
Joined: 02-18-2006 09:54 AM


Return to Vehicles

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron